Responsive websites

Geschreven door ,

De techniek staat niet stil en zo ook op het internet zijn er veranderingen te vinden. Steeds meer mensen gaan met mobiele apparaten het internet op. Denk hierbij aan uw mobiele telefoon (smartphone), of uw iPad (tablet). Het wordt meer en meer de vervanging van de desktop computer. Het is handiger om even de telefoon of de tablet erbij te pakken, dan even goed achter de bureaustoel te zitten en de computer aan te zetten.

De feiten

7,4 miljoen Nederlanders hebben een tablet en zelfs 9 miljoen hebben er een smartphone (bron Gfk). Het is daarom voor vrijwel elk bedrijf niet meer te ontkennen dat een gebruiksvriendelijke mobiele ervaring van levensbelang is. Een zogenaamde responsive website zal ervoor zorgen dat uw website zich aanpast aan het apparaat van de gebruiker. De websitebouwer dient dus rekening te houden met ieder apparaat; een smartphone, tablet, desktop maar ook widescreen (indien nodig). De schermafmetingen van een apparaat zullen ervoor zorgen dat de website zich aanpast.

Responsive in actie

Probeer het eens zelf met deze website, maak uw browser kleiner in de breedte en zie wat er gebeurt. Als u op een mobiel deze site bekijkt, draai eens het scherm in de andere richting. We hebben ervoor gezorgd dat de website op elk willekeurig apparaat in de meest optimale vorm wordt weergegeven.

Ander soort responsive?

Nu zijn er ook verschillende websites die een aparte variant hebben voor mobiele apparaten. Dat betekent dat er andere content op de site te zien is of de site zo anders is ingedeeld dat de normale variant niet zodanig aangepast kan worden dat het ook goed op de mobiel komt. Dit is echter niet handig voor onderhoud en dit noemt men dan ook geen responsive website.

Responsive is de standaard

Omdat we er niet meer onderuit kunnen (en willen), voorzien we iedere nieuwe website standaard van "responsiveness" . Heeft u dus een project welke u graag gerealiseerd wil hebben? Laat het ons weten en stuur een bericht. We maken graag een gedetailleerde vrijblijvende offerte.

Terug naar Nieuws